Acuzat cercetat în libertate

Acuzat cercetat în libertate

Consilierul local Gheorghe Harb din comuna maramuresana Budesti care ieri a accidentat mortal a femeie din Calinesti fugind ulterior de la locul accidentului este cercetat in libertate. Acesta a fost gasit dupa o jumatate de ora de la producerea tragediei la locuinta sa din satul Sarbi in stare de ebrietate. Cu toate acestea, procurorul nu a considerat ca este necesara arestarea criminalului.
Procurorul Viorica Marina a considerat ca alesul local Gheorghe Harb care a ucis o femeie ieri dimineata iar mai apoi a fugit de la locul accdentului, gasit ulterior la locuinta sa din Sarbi in stare de ebrietate, nu reprezinta un pericol public. Astfel nu a fost dispusa retinerea pentru 24 de ore a alesului local, Gheorghe Harb acesta putand scapa si de arestarea preventiva pe durata cercetarilor. In cursul serii, cel care cu cateva ore in urma a ucis o femeie si a lasat+o sa moara pe marginea soselei, avea sa iasa linistit pe usa Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, indreptandu-se spre casa in satul Sarbi comuna Budesti, acolo de unde politistii l-au ridicat la scurta vreme dupa ce a provocat tragedia. In aceasta dimineata barbatul a fost ridicat de politistii din Calinesti si transportat la Sighet pentru audieri. Sotia soferului declara pentru TV Sighet ca dupa accident acesta a intrat in casa si s-a asezat la masa, fara ca nimic din comportamentul sau sa provoace vreo suspiciune.
Gheorghe Harb, in varsta de 54 de ani, este sofer profesionist la o firma privata si a fost gasit vinovat de ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului, dar si pentru conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice. Surse neoficiale sustin ca barbatul nu ar fi la prima abatere, acesta fiind certat de cativa ani cu legea. Familia indoliata a mai primit o lovitura cand a aflat ca barbatul care le-a devastat vietile acum este liber.
Familia victimei a intrat astazi in posesia certificatului medico legal din care rezulta faptul ca leziunile suferite sunt multiple si deosebit de grave. Se pare ca soferul nu s-ar fi limitat la a lovi in plin victima, acesta a trecut cu masina peste trupul agonizant al femeii, dupa care a fugit acasa unde a a incercat sa ascunda masina.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.