Activitate de prevenire a jandarmilor la Școala Profesională din Poienile de sub Munte

Jandarmii maramureșeni, în colaborare cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire  a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție  al județului Maramureș, continuă seria activităților informativ-preventive desfășurate în unitățile școlare.

Astfel, în cursul zilei de vineri, 12 mai, a fost rândul elevilor de la Școala Profesională din localitatea Poienile de sub Munte să primească vizita oamenilor legii.

Jandarmii maramureșeni au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, pe evitarea violenței, dar au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele producerii acestora, dar și sancțiunile prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor astfel de fapte.

La activitate, reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  Maramureș a  oferit informații cu privire la efectele nocive ale  consumului de substanțe interzise, iar reprezentantul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a punctat prevederile legale privind traficul și consumul de substanțe interzise.

Scopul acestor activități este de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenței prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea evitării consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.