ADIGIDM Maramureș: Acțiune de monitorizare într-una dintre zonele sensibile ale orașului Șomcuta Mare, Calea Mireșului

ADIGIDM Maramureș a efectuat o acțiune de monitorizare într-una dintre zonele sensibile ale orașului Șomcuta Mare, Calea Mireșului. În majoritatea gospodăriilor din cartier, separarea la sursă a deșeurilor este încă la nivel de speranță.

Din cauza comodității, obișnuinței sau a neglijenței, nu pentru că selectarea ar fi greu de făcut. Fiecare gospodărie are pubele pentru depozitarea separată a deșeurilor reciclabile.

În unele dintre recipiente am găsit depozitate nisip măturat de prin curte, pietre, crengi uscate, bălegar… un amalgam de materiale care nu-și au locul și rostul în pubelele pentru gunoi. Sunt cantități care cântăresc greu la cântar și pe care le plătim gratuit operatorului de salubrizare. Localnicii au primit materiale de informare și le-a fost explicat cum se face selectarea deșeurilor”, a declarat Romeo Dobocan, director executiv al ADIGIDM Maramureș.

Pubelele al căror conținut nu a corespuns nu au fost ridicate. Reprezentanții ADIGIDM au fost sprijiniți în această acțiune de responsabilul de mediu din Primăria Șomcuta Mare și de un reprezentant al Poliției Locale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.