Acţiuni în cadrul planului naţional „Scutul Pădurii”

Acţiuni în cadrul planului naţional „Scutul Pădurii”
Poliţiştii din Vişeu de Sus au desfăşurat ieri o acţiune privind prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale şi furturilor de arbori. Cu această ocazie, în locul numit ,,Dosul Tăului”, de pe raza oraşului Vişeu de Sus, au fost identificaţi: doi tineri de 35 ani, respectiv, de 22 ani, ambii din Vişeu de Sus, care au tăiat ilegal şi sustras un număr de 6 arbori de esenţă foioase (fag), verzi şi nemarcaţi cu un volum de 24 mc şi o valoare de peste 2.500 lei.
Faţă de aceştia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori.
Într-un alt loc, ce poartă denumirea „Delta-Novăţ”, poliţiştii au găsit un barbat,de 38 ani, din Vişeu de Sus, care transporta cu un utilaj forestier un număr de 9 arbori de esenţă răşinoase, cu un volum de 9,5 mc şi o valoare de 1.500 lei, fără a poseda documente de provenienţă şi transport. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu 2.000 lei amendă iar lemnul a fost confiscat.
Pe raza localităţii Groşii Ţibleşului, poliţiştii din localitate au identificat trei localnici care, din locul “Scăricele”, au tăiat mai mulţi arbori de fag, verzi şi nemarcaţi, din proprietatea Asociaţiei Composesorale Groşii Ţibleşului. Lemnul rezultat în urma tăierii, a fost ridicat în vederea confiscării, fiind predat la O.S. Groşii Ţibleşului. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere şi furt de arbori.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.