Acțiuni de combatere

Acțiuni de combatere

Poliţiştii au confiscat peste 171.600 de pachete de ţigări, au indisponibilizat 59 de mijloace de transport şi au aplicat 482 de amenzi contravenţionale în valoare de peste 970.000 de lei. De la începutul acestei luni s-au înregistrat peste 65 de lucrări penale, în care sunt cercetate 144 de persoane, în cadrul acţiunilor pentru combaterea contrabandei cu ţigări. La nivelul municipiului angajaţii vămii au aplicat de la începutul lunii 16 amenzi contravenţionale pentru contrabandă.

Fenomenul traficului cu ţigări este în continuare în România. Oamenii legii spun că printre factorii cauzatori sunt sărăcia şi preţurile mari înregistrate la ţigări şi băuturi alcoolice. În cadrul acţiunilor comune desfăşurate de Inspectoratul General al Poliţiei, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei, Direcţia Generală Anticorupţie, la nivel naţional au fost confiscate 3.433.460 de ţigarete, respectiv 171.673 de pachete.

Cea mai mare parte a ţigaretelor confiscate şi anume 1.246.780 – a fost descoperită în mijloacele de transport, restul fiind indisponibilizată în urma acţiunilor desfăşurate în pieţe sau târguri, a percheziţiilor domiciliare şi a controalelor în magazinele duty-free. Au fost aplicate 482 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 970.530 de lei şi au fost înregistrate 67 de lucrări penale, în care sunt cercetate 144 de persoane. Împotriva a 107 dintre acestea fiind începută urmărirea penală.

La nivel local angajaţii vămii în lunile ianuarie şi februarie au aplicat 117 amenzi în cuantum de 245 700 lei. Vameşii au confiscate în decursul acestor luni 2 maşini de transport şi 5772 de pachete de ţigări.

Deşi suntem doar la început nici lună martie nu a fost lipsită de evenimente. S-au aplicat până acum 16 amenzi contravenţionale în valoare de 31 100 lei şi au fost confiscate 2 autoturisme care transportau aproximativ 733 de pachete de ţigări de contrabandă. Valoarea estimate a bunurilor confiscate se ridica la aproximativ 73.000 lei.

Tocmai ieri de Ziua Femeii inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal Sighet au descoperit într-o autoutilitară marca, înmatriculata în Bucureşti, 200 pachete ţigarete cu timbru fiscal de Ucraina, ascunse în interiorul plafonului autoturismului, accesul în locul de ascundere fiind posibil prin demontarea lămpii plafoniere.

Ţigările confiscate de către inspectorii vamali au fost evaluate la o valoare de piaţă de aproximativ 852 lei.

Inspectorii vamali au aplicat şoferului o amendă contravenţionala în cuantum de 5.000 lei.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.