Acţiuni ale poliţistilor de frontieră maramureşeni

Acţiuni ale poliţistilor de frontieră maramureşeni
Poliţiştii de frontieră maramureşeni au reţinut în urma unor acţiuni specifice, un cetăţean ucrainean care a încercat sa introducă ilegal în România 1.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi au confiscat mai multe articole de îmbrăcăminte ce erau inscriptionate cu numele unor marci străine de renume, fiind suspecte a fi contrafacute.
*În seara zilei de 10 iunie a.c., în jurul orei 23.30 o patrula din cadrul sectorului PF Sighet a observat două persoane care au trecut ilegal râul Tisa din Ucraina în România transportând mai multe colete.
Lucrătorii noștri au trecut imediat la urmărirea suspecților, reuşindu-se reţinerea unui cetăţean ucrainean, Ivanovici A.
Cel de al doilea bărbat a sărit în apa râului Tisa și a trecut pe malul ucrainean.
Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin și urmează a se efectua cercetarea în comun a evenimentului.
La cercetarea terenului au fost descoperite 3 colete ce conțineau cantitatea de 1.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 12.500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.
Întreaga cantitate de tigări a fost ridicată în vederea confiscării.
* În data de 10 iunie a.c., la nivelul IJPF Maramureș s-a desfășurat o acțiune în cooperare cu Garda Financiară Maramureş, pe linia respectării dreptului proprietăţii intelectuale.
În urma acţiunii au fost descoperite la sediul unei firme din localitatea Sighetu Marmaţiei, expuse la vânzare mai multe articole de îmbrăcăminte inscripționate cu numele unor mărci străine de renume, suspecte a fi contrafăcute.
Administratorul firmei nu a putut justifica provenienţa bunurilor, declarând că le-a achiziţionat din localitatea Bucureşti cu intenţia de a le comercializa.
Având suspiciuni cu privire la originalitatea articolelor de îmbrăcăminte, poliţiştii de frontieră maramureşeni au ridicat produsele pentru continuarea cercetărilor, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru  punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.