Acțiunea TISPOL – Speed: 30 de permise suspendate

În perioada 1 – 7 aprilie sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române s-a desfăşurat la nivel naţional acțiunea TISPOL Speed, înscrisă în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa pentru anul 2019. În judeţul Maramureş, în cele şapte zile de acţiune, au fost oprite pentru control 1.116 autovehicule, fiind constatate  681 de abateri cu caracter contravenţional.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive, polițiștii rutieri fiind în teren, cu toate aparatele radar disponibile, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

În cadrul acestei acțiuni în judeţul Maramureş au fost oprite pentru control 1.116 autovehicule, fiind constatate  681 de abateri cu caracter contravenţional. Cele mai multe contravenţii au fost constatate de poliţiştii Serviciului Rutier şi de cei ai Birourilor Rutiere Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare. Totodată, în 30 de cazuri, pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime admise pe  sectorul de drum respectiv, s-a dispus măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, astfel încât combaterea acestora rămâne o prioritate pentru Poliţia Rutieră Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.