Program de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița

În Ședința de Guvern din 3 aprilie 2019 a fost aprobată o hotărâre privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangalița în vederea producerii cărnii de porc”.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2019, este de 4.600.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinație, de la bugetul de stat. Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis, pentru perioada 2018-2020, se asigură din bugetul aprobat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin direcțiile pentru agricultură județene.

Ajutorul de minimis reprezintă numărul de purcei primiți cu titlu gratuit din rasele Bazna și Mangalița de beneficiari, iar valoarea acestuia se calculează solicitantului ajutorului, respectiv furnizorul de purcei, prin înmulțirea numărului de purcei cu 250 lei/cap de animal.

Pentru înscrierea în program, furnizorii de purcei din rasele Bazna şi Mangaliţa, crescătorii de porci din aceste rase şi procesatorii/alte persoane juridice, au avut inițial o perioadă de 90 de zile, respectiv 16 ianuarie – 16 aprilie 2018, după care, în data de 16 iulie 2018, a fost luată decizia ca această schemă să fie permanent deschisă pentru înscriere.

În consecință, furnizorii de purcei, crescătorii de porci şi procesatorii/alte persoane juridice, în baza cererii, pot solicita înscrierea în Program, pe toată durata de desfășurare a acestuia, cu condiția ca cererea de plată și documentele însoțitoare să se depună cu respectarea termenului prevăzut, dar nu mai târziu de 10 decembrie 2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.