Acţiunea Blocada: 156 de infracţiuni constatate, peste 2200 de amenzi date și 173 de permise reţinute

Pe întreg parcursul lunii iulie, la nivelul judeţului Maramureş a fost organizată acţiunea în sistem integrat Blocada, pentru prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. În cadrul acestei acţiuni au fost implicaţi peste 260 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale. Totodată, în cadrul acţiunilor au fost angrenate şi efective de jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali dar şi reprezentanţi ai altor instituţii cu care se colaborează.

În urma celor 80 de acţiuni organizate pe diferite domenii, s-au constatat 156 de infracţiuni (35 în flagrant), dintre care 79 de natură judiciară şi 51 la regimul circulaţiei rutiere.

Poliţiştii au aplicat aproape 1600 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 403 amenzi pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 80 de sancţiuni pentru fapte prevăzute de legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi peste 200 de sancţiuni la alte acte normative. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 1,212 milioane de lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 92.000 de lei (în special produse alimentare comercializate ilegal).

În urma acţiunilor derulate de poliţiştii rutieri au fost reţinute, ca măsură complementară, 173 de permise de conducere, din care 32 pentru consum de alcool şi 58 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi au fost retrase 82 de certificate de înmatriculare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.