ACȚIUNE: „Pădurea, prietena mea”, un proiect de suflet

ACȚIUNE: „Pădurea, prietena mea”, un proiect de suflet

 “Pădurea, prietena mea” este proiectul în care au fost implicați câțiva preșcolari din Sighetu Marmației. Cadrele didactice și-au propus ca prin acest gen de activități să îi învețe pe copii importanța pădurilor și a mediului natural. În cadrul acestui proiect micuții au avut ocazia să planteze un copac în curtea grădiniței.

Ieri copiii au avut o întâlnire și cu un pădurar care i-a sprijinit în desfășurarea acestei activități.
 „Astăzi am desfășurat o parte din acțiunile pe care le-am inițiat împreună cu colegele mele, <<Pădurea, prietena mea>>. Astăzi am plantat niște brăduți pe care ni i-a adus un pădurar de la Ocolul Silvic care ieri a venit și ne-a prezentat importanța meseriei lui, importanța salvării pădurii și am încercat să conștientizăm copiii despre importanța salvării sistemului natural, a pădurilor, pentru că un copil educat care știe să salveze natura și să planteze un copăcel este un adult împlinit”, a spus educatoarea Cristina Boiciuc.
Acțiunea a fost pe placul copiilor, iar prezența unui pădurar la grădiniță a stârnit interesul preșcolarilor pentru această meserie. 
 „Puieții au fost plantați în curtea grădiniței alături de alți copăcei pe care i-am plantat în anii trecuți când acest proiect a mai fost derulat. Au fost implicate 7 grupe de la grădinița noastră, 5 de la program prelungit și 2 de la program normal, aproximativ 140 de copii”, a adăugat educatoarea.
Proiectul a fost derulat în colaborare cu Primăria Sighet, Ocolul Silvic Mara și societatea de salubrizare din oraș. Vineri copiii de la Grădinița nr. 7 din Sighetu Marmației vor merge în Parcul Dendrologic, unde se va derula o acțiune de ecologizare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.