ACCIDENT GRAV pe DN 22: Şapte morţi şi opt răniţi. Două dintre maşini, implicate într-o cursă ilegală

ACCIDENT GRAV  pe DN 22: Şapte morţi şi opt răniţi. Două dintre maşini, implicate într-o cursă ilegală

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident petrecut, joi seară, pe DN 22, în dreptul localităţii tulcene Cataloi, iar opt au fost rănite, patru dintre răniţi urmând să fie transportaţi în următoarele 30 de minute cu două elicoptere la Bucureşti.Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Tulcea, unde au fost transportate nouă persoane rănite, în urma accidentului şi-au pierdut viaţa şapte persoane, dintre care şase au fost găsite moarte la locul accidentului, iar a şaptea a murit la spital, având hemoragie internă, cu ruptură de rinichi şi ficat şi murind în timpul intervenţiei chirurgicale.

"La Spitalul Judeţean Tulcea au fost aduse nouă persoane rănite, din care patru în comă, între acestea fiind un copil de cinci ani şi o femeie cu fractură cervicală C 6 şi C7. Aceştia doi din urmă, împreună cu alţi doi bărbaţi ale căror nume nu le ştim deocamdată, cu vârste de aproximativ 20-30 de ani, în comă, intubaţi, din care unul în stare mai gravă, vor fi duşi cu elicopterele la spitale din Bucureşti, respectiv la Bagdasar Arseni şi la Spitalul Municipal", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Tulcea, dr. Zaharcu Neviser.

 
Potrivit aceleiaşi surse, în accident a mai fost rănit un copil în vârstă de zece ani, care are traumatism cerebral grav şi este tot în comă.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, joi noapte, că accidentul de la Cataloi, din judeţul Tulcea, a fost foarte grav şi că a ţinut legătura cu colegii de la Tulcea.

"La solicitarea lor, a Consiliului Judeţean şi a Prefecturii Tulcea deja două elicoptere de la MAI – un elicopter SMURD pentru o persoană şi un altul mare, de Poliţie, care poate lua trei tărgi, vor fi trimise în următoarele 30 de minute către Tulcea, unde aeroportul a fost deschis special. Patru persoane rănite vor fi aduse la Bucureşti. Starea lor este foarte gravă. La ora actuală, echipaje medicale de la Spitalul Floreasca din Capitală sunt deja în drum spre unitatea de aviaţie de unde pleacă elicopterele şi în jumătate de oră sper să fie în drum către Tulcea", a spus Arafat.

Acesta a spus că, deocamdată, nu poate preciza la ce spitale vor fi aduse victimele, dar că acest lucru îl vor stabili echipajele medicale care le vor evalua starea de sănătate şi care îi vor distribui în spitalele unde se va impune, în funcţie de rănile pe care le au.

Potrivit informaţiilor de la faţa locului, în accident au fost implicate trei maşini foarte puternice, două Audi A 6 şi un BMW, din primele date reieşind că accidentul s-a petrecut din cauza vitezei excesive.

În urma accidentului, una dintre maşini s-a rupt în două, o parte luând foc.

Primele informaţii arată că două din cele trei maşini ar fi făcut întrecere pe o stradă des folosită de amatorii de viteză, în timp ce a treia maşină se îndrepta spre Tulcea, ocupanţii acesteia urmând să ia parte la o nuntă.

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Tulcea, la faţa locului au ajuns trei ambulanţe SMURD, o ambulannţă de descarcerare şi şase ambulanţe tip B2, precum şi două tip C2, nouă victime fiind găsite în viaţă şi acordându-li-se primul ajutor.

Prefectul de Tulcea, Simion Eduard, a declarat că, la ora actuală, circulaţia rutieră în zona accidentului este încă întreruptă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.