A PRINS LA SIGHETENI: Centrul de zi ”Acasă” e un adevărat sprijin pentru cei care îl frecventează

A PRINS LA SIGHETENI: Centrul de zi ”Acasă” e un adevărat sprijin pentru cei care îl frecventează

 Centrul ”Acasă” din Sighet se dovedeşte a fi un adevărat sprijin pentru cei care îl frecventează. Vârstnicii şi copiii găsesc aici un loc în care să îşi petreacă timpul liber, dar şi în care să beneficieze de asistenţa şi îndrumarea unui personal specializat, atât în domeniul educativ şi de consiliere, cât şi medical. 

Inaugurat în luna decembrie, Centrul de zi ”Acasă” are astăzi zeci de persoane care îl frecventează. Aproximativ 30 de seniori şi tot atâţia copii vin zilnic aici pentru a interacţiona, a socializa şi a desfăşurate diferite activităţi. Dacă pentru copii, cele mai îndrăgite sunt cele recreative, pentru vârstnici cel mai important este faptul că aici cineva are grijă şi de sănătatea lor.
„La noi se face gimnastică medicală. Kinetoterapeutul organizează cu ei de două ori pe săptămână program de gimnastică. Au beneficiat de luarea unei glicemii, de măsurarea tensiunii, chiar dacă s-au simţit bine. Am încercat să creăm o evidenţă a lor şi să le urmărim cât de cât starea de sănătate”, a arătat Georgeta Delescu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Sighet.
Centrul de zi „Acasă” are o capacitate de 50-55 de locuri, un spaţiu de relaxare, agrement şi activităţi pentru prevenirea marginalizării sociale şi sprijinirea pentru reintegrare socială a copiilor şi vârstnicilor din municipiu. Acesta este deschis între orele 08:00 şi 17:00. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.