A prezentat la frontieră un test PCR fals ca să scape de carantină

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea  fac cercetări în privinţa unui bărbat din Maramureș care a prezentat la control un test PCR fals.

Ieri, în jurul orei 23.30, în PTF Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de intrare în ţară un maramureșean în vârstă de 38 de ani la volanul unui autoturism înmatriculat în Olanda.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de documentele personale de identitate și un test PCR împotriva Covid-19, emis de către autoritățile din Belgia, fără cod QR. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obținut testul prin intermediul unui cetățean din Belgia, ale cărui date nu le cunoaște, scopul fiind de a nu intra în carantină în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, iar reprezentanții DSP Satu Mare au luat măsura carantinării maramureșeanului.

Foto: arhivă

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.