Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă Marmaţia 2021

Municipiul Sighetu Marmaţiei, în parteneriat cu Centrul Cultural, Muzeul Satului Maramureşean şi Universitatea ”Babeş-Bolyai”, Extensia Sighetu Marmaţiei, Facultatea de Geografie, organizează în Muzeul Satului Maramureşean, pe data de 27 decembrie 2021 a LIII-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă Marmaţia 2021.

Festivalul Marmaţia este cel mai longeviv eveniment de acest gen din România. În fiecare an în data de 27 decembrie, la Sighetu Marmatiei îşi dau întâlnire într-un spectacol tradiţional de cântec şi bucurie colindători din Ţara Maramureşului şi întreaga Românie.

Luni,  la ora 13.00 pe uliţele din Muzeul Satului, porneşte alaiul – parada ansamblurilor populare din satele maramureşene şi invitaţii lor. Anul acesta s-a optat pentru un concept participativ la care sunt invitaţi să contribuie toţi cei prezenţi: artişti, comunitate şi turişti.

După paradă, până la ora 16.30, în patru puncte dedicate din muzeu se vor prezenta şi explica principalele valori culturale maramureşene de care se leagă Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă: colindele, dansurile şi jocurile de iarnă, scenariile de teatru popular şi contextul general în care au evoluat ele – Maramureş – Civilizaţia lemnului.

Accesul spre muzeu este facilitat de compania de transport local MaraNord, începând cu ora 12.00 din Cuza-Vodă, cu o frecvenţă de 30 de minute.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.