VIDEO | A fost schimbat acoperișul Bisericii de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Bârsana, monument UNESCO

Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Bârsana a fost restaurată. Primăria comunei și biserica ortodoxă din localitate au obținut finanțare de la Consiliul Județean Maramureș pentru schimbarea acoperișului acestui lăcaș care este și monument UNESCO.

Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Bârsana figurează, alături de alte 7 biserici din Maramureș, pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

”Ne-am dorit foarte mult încă de la începutul mandatului meu să obținem o finanțare din partea Consiliului Județean pentru monumentul UNESCO, Biserica de lemn de pe Jbâr care poartă hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Anul acesta împreună cu biserica ortodoxă din Bârsana am primit suma de 175 000 lei din partea Consiliului Județean pentru reabilitarea învelitorii. A fost o lucrare binevenită având în vedere că acoperișul nu a fost reabilitat de foarte mult timp”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Această lucrare era necesară pentru protejarea întregului obiectiv dar și a picturilor din biserică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.