VIDEO | A devenit funcțional Laboratorul de analize moleculare din cadrul Spitalului Municipal Sighet

Începând de miercuri, în cadrul Spitalului Municipal Sighet funcționează Laboratorul de analize molecular, laborator în cadrul căruia pot fi procesate și brobe care pot confirma infectarea cu noul coronavirus, anunță primarul Horia Scubli, pe pagina sa de facebook.

Spitalul Municipal Sighet tratează bolnavi de COVID, încă de la începutul pandemiei. Această unitate medicală este unul dintre cele cinci centre de recoltare pentru depistarea persoanelor infectate cu noul virus, alături de Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare și de Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus.

”A devenit funcțional Laboratorul de analize moleculare din cadrul Spitalului Municipal Sighet. Din gama de analize efectuate aici cu aparatul RT-PCR se numără inclusiv determinarea infectării cu noul virus COVID-19. Putem să efectuam aceste teste din proprie inițiativă la suma de 290 lei/test, sumă ce se pare este aceeași în cam toată țara, sumă ce este, în opinia mea, mare, dar se pare că aceste chituri de analiză sunt extrem de scumpe. Felicitări colectivului acestui laborator pentru modul în care au înțeles importanța acestei activități și au reușit în scurt timp să se acrediteze în această specialitate, a conducerii spitalului, dar mai ales Consiliului Județean Maramureș si domnului președinte Gabriel-Valer Zetea pentru implicare, dar mai ales pentru sprijinul financiar. Ne bucură această noua investiție, deși ne-am dori să nu fie necesară utilizarea acesteia”, scie primarul Horia Scubli, într-un mesaj postat e o rețea virtuală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.