A crescut numărul donatorilor de sânge în Maramureș

Anul 2019 a fost un an mai bun pentru Centrul de Transfuzii din Maramureș. Mai mulți donatori ca în anul 2018 au adus un plus de unități de sânge recoltate la nivelul județului.

Anul 2019 s-a încheiat cu un plus de 494 de unități de sânge recoltate , spre deosebire de anul 2018.

”Această creștere s-a datorat în special colectelor mobile organizate în județul Maramureș, colecte mobile organizate la nivelul diverselor societăți comerciale în Baia Mare și colecte mobile organizate în alte localități din județul Maramureș”, spune Daniela Veber, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Maramureş.

Solicitări pentru sânge vin în fiecare zi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Maramureș.

”Solicitările sunt aceleași, din păcate numărul donatorilor nu este același în fiecare lună. Cel mai scăzut număr este în luna iulie. Este nevoie să facem apel de urgență către populație pentru a veni la donare pentru a asigura rezervele de sânge pentru Maramureș, Este nevoie de sânge în fiecare zi, cererile sunt de 30/40 de unități de masă eritrocitară, și avem nevoie, în medie, de 30/40 de donatori pe zi, pentru a reuși să aprovizionăm 100% unitățile de transfuzie din toate spitalele din Maramureș”, arată Daniela Veber, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Maramureş.

Zilnic, sute de pacienți cu afecțiuni hematologice, oncologice, pacienți care necesită intervenții chirurgicale, victime ale accidentelor rutiere, mame, nou-născuți, au nevoie de sânge însă stocurile de sânge au scăzut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.