Acțiuni de recrutare pentru cei care-și doresc o carieră militară

În această perioadă Biroul de Informare și Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș desfășoară acțiuni de recrutare și selecție a candidaților băieți și fete de pe raza județului Maramureș pentru toate instituțiile de învățământ.

Termenele limită de înscriere pentru Colegiile Militare Naționale, Academiile Militare și Școlile de Maiștri și Subofițeri s-au modificat, în sensul pozitiv, adică s-au prelungit, anunță reprezentanții Biroului de Informare și Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș.

”Dacă ne gândim la Colegiile Naționale Militare, este vorba de 14 februarie, dacă ne referim la Academiile Militare, termenul cel mai apropiat este 20 martie, iar dacă este vorba despre școli militare de maiștri și subofițeri, termenul cel mai apropiat este de 8 aprilie”, anunță Lt. Col. Mihai Mariius, șeful Biroului de Informare și Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș .

Sunt foarte multe locuri disponibile în instituțiile de învățământ, dacă ne referim la Academiile Militare sunt disponibile un număr de 615 locuri și peste 40 de specialități militare, iar în ceea ce privește maiștri militari subofițeri sunt disponibile un număr de 1012 locuri pentru ambele categorii de persoane.  Cei care-și doresc o carieră militară, în primul rând trebuie să se informeze, această informare se face la sediul nostru, la Centrul Județean Militar din Baia Mare, situat pe strada Tunului, nr 1 sau de pe pagina de facebook a Ministerului Apărării Naționale. Urmează ulterior o parte de selecție, ceea ce însemană parcurgerea unor probe psihologice și a unor probe de pregătire fizică.

”Dacă cei care au ales această variantă, trec de aceste probe, urmează vizita medicală la Spitalul Militar din Cluj Napoca. Dacă ei sunt declarați apți, urmează partea de întocmire a dosarelor și recrutarea propriu-zisă”, adaugă Marius Mihai.

Probele sportive sunt două. Este vorba despre un traseu utilitar aplicativ și o alergare de rezistență de 1000 de metri pentru candidații la Colegiile Militare și de 2000 de metri pentru candidații la Academiile Militare și la Școlile de Maiștri și Subofițeri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.