VIDEO | 7000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite deja categoriilor de risc din județ

Toată lumea începând cu vârsta de 6 luni ar trebui să se vaccineze împotriva gripei în fiecare sezon, sunt de părere speciaiștii. Vaccinarea ca masura de prevenție împotriva gripei este deosebit de importantă pentru persoanele cu risc crescut de a dezvolta complicatii legate de gripa.

Vaccinarea persoanelor cu risc ridicat este deosebit de importantă pentru a reduce riscul de complicații ale gripei.

”În urma cartagrafierii care a fost realizată de către medicii de familie, pentru tot ceea ce înseamnă populație eligibilă pentru vaccinarea gripală s-au cartagrafiat 78 000 de pacienți, care ar trebui să facă acest vaccin,  doze care au fost solicitate la Ministerul Sănătății. Până în acest moment au sosit 7000 de doze care au fost deja distribuite către categoriile de risc, în ceea ce privește personalul medico-sanitar din serviciile de urgență, toate serviciile județene de urgențe, precum și o parte din pacienții care intră în grupele de risc, peste 64 de ani și opii. Totodată, pentru copii am primit vaccinul cu administrare între 0 și 3 ani, care va fi necesar pentru o vaccinare în doză dublă,  la un  interval de 30 de zile.Aceste doze de vaccin sunt în număr de 1300 , iar în perioada următoare așteptăm să primim, în trei sau patru tranșe și restul dozelor de vaccin care au fost solicitate”, spune Rareș Pop, director eexcutiv DSP Maramureș.

Vaccinurile gripale ajuta organismul să dezvolte anticorpi împotriva virusurilor gripale, în aproximativ două săptămâni după administrare. Acești anticorpi asigură o protecție împotriva infecției cu virusurile incluse în vaccin.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.