VIDEO | Autoritățile au anunțat un nou bilanț al infectărilor cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, un nou bilanț al infectărilor cu Covid-19: la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.591 de cazuri noi și 45 de decese. Potrivit datelor, un test din 4 este pozitiv. În Maramureș s-au înregistrat 23 de cazuri noi.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 249 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

În Maramureș în ultimele 24 de ore structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat 77 de misiuni. Au fost angrenate 114  efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individual, purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurii de către persoanele carantinate în locația declarată

Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional peste 10 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura de carantinare la domiciliu sau în locația declarată. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.