62 de administraţii locale au un grad nesatisfăcător din punct de vedere al stării de salubritate

62 de administraţii locale au un grad nesatisfăcător din punct de vedere al stării de salubritate

Pe parcursul anului 2010, Comisariatul Judeţean Maramureş al Gărzii Naţionale de Mediu cu cei 12 comisari şi-a desfăşurat activitatea în conformitate cu prevederile HG nr.112/2009 privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu ,  prin acţiuni de control, după cum urmează. Au fost efectuate un număr de 1130 acţiuni de control. În anul 2010 s-au aplicat un număr de 514 sancţiuni contravenţionale din care:61 amenzi contravenţionale în valoare totală de 992,5 mii RON;                   si 353 avertismente. S-au dispus 16 suspendari de activitate si 2 confiscari de bunuri.
Situatiile cel mai frecvent intalnite in urma controlului sunt: depozitari necontrolate de deseuri provenite de la populatie, in apropierea cursurilor de apa, pe maluri si chiar in albie, starea insalubra in principal a cursurilor de apa si a cailor de comunicatii in special in zona intravilanului localitatilor;

Au fost controlate toate administratiile publice locale din judetul Maramures(76 de administratii publice locale) cu identificarea a aprox. 260 de locatii cu depozitari necontrolate de deseuri. In principal compozitia acestora este formata din deseuri menajere si din ambalaje(PET-uri, folie polietilena, etc), plastice diverse, deseuri textile, deseuri voluminoase de tip mobilier uzat, molozuri din constructii precum si industriale provenite in general de la prelucrarea lemnului. Deasemenea de-a lungul cursurilor de apa, in vegetatia de pe maluri exista agatate deseuri de tip folie plastic, deseuri textile, PET-uri abandonate de cetateni sau antrenate din amonte la ape mari.
Din acest punct de vedere administratiile locale cu grad nesatisfacator din punct de vedere al starii de salubritate  , respectiv 62 , sint : Municipiul Baia Mare, Municipiul Sighetu Marmatiei,  Orasul Viseu de Sus, Orasul Borsa, Orasul Tragu Lapus, Oras Dragomiresti, Oras Baia Sprie, Oras Salistea de Sus, Oras Cavnic, Oras Seini, Oras Tautii Magheraus iar dintre comune Sisesti, Suciu de Sus, Bocicoiu Mare, Leordina, Viseu de Jos, Repedea, Ruscova, Stramtura, Bistra, Sieu, Sapanta, Poienile de sub Munte, Calinesti, Botiza, Petrova, Vadu Izei,Sacel,Campulung la Tisa, Moisei, Cernesti, Copalnic-Manastur, Miresu Mare, Satulung, Cicarlau, Coltau, Grosi, Sacalaseni, Valea Chioarului, Baiut, Budesti, Coroieni, Barsana, Bicaz, Dumbravita, Ieud, Boiu Mare, Cupseni,  Recea, Oarta de Jos, Farcasa, Oncesti, Ocna Sugatag, Remetea Chioarului, Sarasau, Remeti, Poienile Izei, Rozavlea, Remeti, Rona de Jos, Valea Chioarului, Arinis.

In municipiul Sighetu Marmatiei zonele identificate cu depozitari necontrolate de deseuri sunt, mal stang Iza(Valea Cufundoasa), pod Abator – rau Iza, zona cartier Campu Negru, paraul Iapa in  zona scolilor Iapa si Cearda, zona S.C.Benimela SRL, pasaj peste cale ferata la iesirea din Sighetu Maramatiei-iesire spre Sarasau, in spatele Punctului de trecere a frontierei-mal stang rau Tisa, zona statiei CFR Sighetu Maramatiei, zona statiei Camara, , zona lacului Nasui, , Zona podului peste Ronisoara, zona Muzeului Satului – parau Ronisoara,  la iesire spre Vadu Izei – DN18 mal Rau Iza, zona FUKS bloc ANL.
Pe toate cursurile de apa de pe raza administrativa a municipiului Sighetu Marmatiei,dar in special pe malul stang al raului Tisa,pe malurile si in albia raului Iza, pe vaile si torentii din zona , sunt aruncate sau antrenate de ape diverse deseuri, iar de vegetatie  si de pietre au ramas agatate diverse deseuri(plastice, textile, PET-uri, resturi vegetale, crengi, etc.).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.