570 pachete de țigări ascunse în locaşul amenajat al unei maşini

570 pachete de țigări ascunse în locaşul amenajat al unei maşini

570 pachete de ţigări cu timbru fiscal rusesc au descoperit poliţiştii de frontieră într-un locaş special amenajat în maşina unui cetăţean maghiar. Acum şoferul este cercetat penal, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării şi autoturismul indisponibilizat la sediul inspectoratului.
Astfel, luni, 18 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului CIT al IJPF Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile şi a evaziunii fiscale.
În jurul orei 20.00, pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Satu Mare politistii au oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în Ungaria. Maşina era condusă de cetăţeanul maghiar Miklos S., în vârstă de 56 de ani, iar ca pasager în autovehicul se afla Miklos S., 52 de ani, soția conducătorului auto.
Maşina a fost condusă la sediul IJPF Satu Mare, lucrătorii noștri au anunțat și inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare, iar asupra autovehiculului a fost efectuat un control amănunțit. Astfel, într-un locaș special amenajat în rezervor au fost descoperite 570 pachete de ţigări , cu timbru fiscal rusesc, în valoare de 2.394 lei.
În cauză  fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.
Ţigările au fost ridicate  în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră sătmăreni, iar maşina a fost indisponibilizată la sediul IJPF Satu Mare, pentru continuarea cercetărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.