30 de tineri din Sighetu Marmatiei si Franta participa in perioada 15 – 27 august, la Poienile Izei, la o tabara internationala

30 de tineri din Sighetu Marmatiei si Franta participa in perioada 15 – 27 august, la Poienile Izei, la o tabara internationala

În perioada 15 – 27 august, la Poienile Izei se desfasoara o tabara internationala la care participa 30 de tineri din Sighetu Marmatiei si Franta. Activitatile taberei se desfasoara pe tema ecologiei si cuprind o serie de excursii si marcari de trasee turistice. Ieri grupul de tineri a vizitat Sectia de Stiinte ale Naturii din cadrul  Muzeului Maramuresului, din Sighet.
“Centrul de Ecologie şi Turism Maramureş” din Sighetu-Marmaţiei, în colaborare cu “Centre Permanent d’Initiatives pour l’Environement” din Côtes de Meuse, Bonzée, Franţa, organizează la Poienile Izei o tabără internaţională la care participă 30 de tineri cu vârstele cuprinse între 14 şi 18 ani din Sighetu-Marmaţiei şi Franţa. Pe lângă activităţile tipice unei tabere de tineret, programul cuprinde excursii în împrejurimi, marcări de trasee turistice. Copiii participanţi vor contribui la realizarea unui ghid turistic al localităţii gazdă.
Acest ghid va fi realizat în trei limbi, respectiv franceză, engleză şi română, a declarat Timur Chiş, coordonatorul proiectului. Editarea acestui ghid este finanţată de primăria localităţii Maxeville din Franţa, cu care localitatea maramureşeană este înfrăţită de ani buni. Printre sponsorii taberei se numără şi asociaţia “Grădiniţa” din Bar-Le-Duc din Franţa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.