Tineri sigheteni, la întâlnirea cu Papa

Tineri sigheteni, la întâlnirea cu Papa

In aceasta perioada la Madrid se desfasoara Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic. La intalnire participa si un grup de tineri sigheteni insotiti de un grup de preoti franciscani din localitate.
Cea de-a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului se desfăşoară în perioada 15-21 august la Madrid, capitala Spaniei. Peste un milion de tineri din 137 de ţări ale lumii – între care şi România au răspuns invitaţiei Papei Benedict al XVI-lea de a se strânge laolaltă pentru rugăciune, meditaţie şi împărtăşire de experienţe. România este reprezentată la eveniment de aproape 1.000 de tineri greco-catolici şi romano-catolici. Si din municipiul nostru au plecat la Madrid un numar de 30 de tineri.
“Înrădăcinaţi şi întemeiaţi în Cristos, tari în credinţă”, un text din Scrisoarea Sfântului Paul către Coloseni constituie tema acestor zile. Timp de trei zile, respectiv 17, 18 şi 19 august, Episcopi din toată lumea ţin cateheze în 27 de limbi, în 220 de locuri, biserici şi săli din Madrid şi periferie. Peste 30.000 de voluntari dintre care 10 sunt din România, dau informaţii şi lucrează la buna organizare a întâlnirii. Punctul culminant al Întâlnirii de la Madrid se va desfăşura pe aeroportul militar Cuatro Vientos, unde sunt aşteptaţi peste un milion şi jumătate de tineri care vor participa, sâmbătă, 20 august, la o seară de priveghere şi rugăciune împreună cu papa, iar apoi duminică, 21 august, începând cu ora 9.00, la Liturghia de încheiere a evenimentului.
În Biserica Catolică, în fiecare an în Duminica Floriilor, Papa adresează un mesaj tinerilor, iar la un interval de doi sau trei ani se convoacă întâlnirea mondială. Întâlnirea, care anul acesta se desfăşoară la Madrid, se bazează pe câteva elemente principale: convocarea, mesajul Papei, participarea la cateheză, noaptea de priveghere şi Liturghia de încheiere. Toate elementele constituie o chemare la reîntoarcerea la Cristos, adresată tinerilor şi lumii, plecând de la experienţele şi marile probleme din viaţa lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.