3 Mai – Ziua Libertăţii Presei

3 Mai – Ziua Libertăţii Presei
Mii de ziare din întreaga lume vor celebra marti, 3 mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei, publicând editoriale şi materiale de promovare a libertăţii presei, preluate de la World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA), informează instituţia.
WAN-IFRA a pus la dispoziţia publicaţiilor din întreaga lume eseuri, editoriale, interviuri, fotografii şi materiale promoţionale despre semnificaţia zilei de 3 mai, dar şi scrisori de protest la adresa ţărilor ale căror guverne intimidează şi atacă presa.
La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai drept Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Inţiativa a venit la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.Reprezentanţii WAN-IFRA încurajează presa din întreaga lume să publice cât mai multe materiale în legătură cu libertatea presei.Mai multe detalii pe www.mediafax.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.