3 intervenții în 24 de ore

3 intervenții în 24 de ore

Pompierii maramureşeni au început săptămâna cu trei intervenţii la incendii. Într-unul din cazuri petrecut la Lunca la Tisa pompierii au fost solicitaţi să intervină la un incendiu declanşat în casa unui vârstnic. Din nefericire bătrânul în vârstă de 97 de ani a fost găsit carbonizat în interiorul locuinţei.

Prima dintre ele s-a desfăşurat ieri după amiază, puţin înainte de ora 17, la casa unui localnic din satul Tăuţii de Sus, aparţinând de oraşul Baia Sprie. Acţiunea promptă a militarilor Detaşamentului de Pompieri Baia Mare a făcut ca gospodăria să nu fie afectată. A ars doar funinginea din coşul de fum necurăţat. În jurul orei 20, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au fost chemaţi în ajutor la un incendiu declanşat în casa unui vârstnic din satul Lunca la Tisa, comună Bocicoiu Mare. Din păcate, bătrânul în vârstă de 97 de ani a fost găsit carbonizat în interiorul locuinţei.

Flăcările nu au afectat decât o suprafaţă de circa 2 metri pătraţi din pardoseală din lemn, în apropierea sobei metalice, acolo unde se afla şi trupul neînsufleţit al vârstnicului. Vecinii au declarat că au văzut flăcările în interior, au spart uşa şi au aruncat zăpadă, dar pentru bătrân nu s-a mai putut face nimic. Pompierii au căutat eventualele focare ascunse că să se asigure că incendiul nu izbucneşte din nou.

Poliţia a început cercetări în cauză, pentru stabilirea circumstanţelor în care şi-a pierdut viaţa victima. În jurul orei 22 şi 12 minute, pompierii băimăreni au fost chemaţi din nou în ajutor, de acestă dată la un incendiu declanşat într-o gospodărie din comună Coltău. Când au ajuns la faţa locului, pompierii au constatat că incendiul era în faza de ardere generalizată, iar acoperişul era prăbuşit în interiorul casei construită din cărămidă nearsă. Proprietarii erau plecaţi de la domiciliu, iar vecinii au observat incendiul pe când flăcările se propagaseră în toată casa.

Pompierii au localizat şi lichidat rapid incendiul şi au evitat propagarea acestuia la gospodăria aflată în imediata apropiere. Au ars circa 30 de metri pătraţi de acoperiş din lemn şi elemente de mobilier. Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum metalic, neprotejat faţă de materialele combustibile din jur.În ciuda avertismentelor pompierilor se pare că maramureşenii au continuat să îşi încălzească locuinţele fără să îşi cureţe hornurile, iar consecinţele nu au întârziat să apară. În ultimele 24 de ore, medicii, asistentele şi paramedicii S.M.U.R.D. Maramureş au participat la nu mai puţin de 8 intervenţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.