VIDEO | 277 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, unul în Maramureș

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost înregistrate 277 de noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre acestea, unul a fost confirmat în județul Maramureș.

Până astăzi, 28 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.616 cazuri de persoane infectate cu COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până azi la pranz, 650 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 150.309 de teste.

Începând cu data de 27 aprilie circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă, indiferent de intervalul orar, strict pentru deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, precum și în condițiile art.1 alin.(1), (2) și (5) din Ordonanța militară nr.8/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, în cazul deplasării pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță,  deplasarea pentru realizarea de activități agricole, precum și deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Totodată, în intervalele orare 07.00-11.00 și 19.00-22.00 circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă strict pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, inclusiv deplasarea în condițiile art.1 alin.(3) și (5) din Ordonanța militară nr.8/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19,  deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

De asemenea, operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura,cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalele orare 07.00-11.00 și 19.00-22.00.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.