22 000 de oameni amăgiţi că au câştigat Loteria Vizelor

22 000 de oameni amăgiţi că au câştigat Loteria Vizelor

Peste 22.000 de oameni din intreaga lume care au aplicat pentru o viza americana au fost informati gresit ca au castigat la editia din acest an a Loteriei Vizelor. Potrivit oficialilor americani, sistemul de alegere aleatorie a castigatorilor nu a fost atat de aleatorie precum cere legislatia americana astfel ca intregul algoritm trebuie rulat din nou.
Potrivit oficialilor americani calculatorul a selectat cele 22.000 de persoane castigatoare doar din randul celor care s-au inscris in primele doua zile de concurs si nu din randul tuturor persoanelor care s-au inscris. Descoperirea a fost facuta insa abia in urma cu cateva zile, dupa ce peste 22.000 de oameni au primit deja scrisori prin care erau informati ca au castigat. Loteria Vizelor este un program international prin intermediul caruia in fiecare an sunt oferite peste 50.000 de vize de resedinta permanenta in Statele Unite ale Americii. Programul prevede inscrierea pe internet a solicitantilor, realizarea unei trageri la sorti pe computer si un interviu extrem de sever. Potrivit realitatea.net in acest an peste 19,6 milioane de persoane s-au inscris in acest program. Anul trecut 366 de romani au primit viza prin acest program.
In momentul de fata anuntul privind eroarea comisa este disponibil si pe pagina de Internet oficiala a programului http://www.dvlottery.state.gov/, acolo unde sunt oferite si alte detalii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.