2000 de pelerini sosiţi la Sighet

2000 de pelerini sosiţi la Sighet

 Sambata 14 mai, a avut loc Pelerinajul National anual la Cimitirul Saracilor din Sighetul Marmatiei. La eveniment au participat peste 2000 de persoane venite din toate colţurile ţării. Scopul acestui pelerinaj este acela de a-i comemora pe cei care s-au jertfit pentru credinta, in special a episcopilor catolici decedati in inchisoarea din Sighetul Marmatiei.

 
In fiecare an acest pelerinaj are loc in a doua sambata a lunii mai. Astazi programul a inceput la ora 9:30 cu pelerinajul in procesiune de la Inchisoarea din Sighet. prin centrul orasului, pana la Cimitirul Saracilor. Sfanta Liturghie arhiereasca a fost oficiata la altarul de vara, incepand cu ora 11:00, de catre Arhiepiscopul Major Lucian Muresan, capul bisericii greco catolice din Romania impreuna cu un sobor de episcopi, respectiv episcopii auxiliari PS Vasile Bizău din Blaj, PS Vasile Mihai din Bucureşti, PS Virgil Pesca din Oradea, PS Alexandru Mesian din Lugoj, PS Florentin Crihălmeanu din Cluj, precum si episcopul romano catolic PS Petru Gherghel din Iaşi si preotii care au sosit in numar mare la eveniment. Romanii din Ucraina au adus alaturi de prapuri si tricolorul Romaniei. 
Circa 2000 de persoane au participat la eveniment, insa de aceasta data a lipsit nuntiul apostolic al sfantului scaun. Acesta se afla la Bucuresti unde a sosit fostul secretar al fericitului Ioan Paul al II-lea, arhiepiscopul de Cracovia, cardinalul Stanisław Dziwisz.
 
Scopul acestui pelerinaj este comemorarea celor care s-au jertfit pentru credinta, in special a episcopilor catolici decedati in inchisoarea din Sighetu Marmatiei: Valeriu Traian Frentiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu si Anton Durcovici. La Sighet au sosit in pelerinaj credinciosi din judetele Alba Iulia, Oradea, Satu Mare, Beius, Baia Mare, Sighet . Dupa terminarea sfintei Liturghii sighetenii au impartit mancare, pelerinilor sositi din intreaga tara.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.