200 de elevi sigheteni au aflat mai multe despre misiunile paramedicilor S.M.U.R.D. şi despre viaţa de pompier

200 de elevi sigheteni au aflat mai multe despre misiunile paramedicilor S.M.U.R.D. şi despre viaţa de pompier

 Activităţile desfăşurate de unităţile şcolare, sub numele “Şcoala altfel”, au continuat în toate subunităţile I.S.U. Maramureş în ultimele două zile. Marţi, 03.04, la Detaşamentul de Pompieri  Baia Mare au sosit 200 de elevi de la Şcoala nr.18 şi de la Grădiniţa nr.28 din municipiu. Miercuri, 04.04., 150 de elevi de la Şcoala generală “Lucian Blaga” din Baia Mare şi Şcoala generală nr. 1 din Baia Sprie s-au întâlnit cu pompierii băimăreni.
Toţi copiii au avut ocazia să vadă de aproape autospecialele şi au asistat la o demonstraţie de descarcerare. Elevii s-au întâlnit şi cu paramedicii S.M.U.R.D., care le-au arătat aparatura din dotarea ambulanţelor şi le-au explicat situaţiile şi modalităţile în care se foloseşte aceasta. Copiii au vizionat apoi filme educative pe teme de prevenire a situaţiilor de urgenţă.
În acelaşi timp, la Sighetu Marmaţiei, 200 de elevi de la şcolile zonă au intrat pe poarta Detaşamentului de Pompieri din municipiul de pe Tisa. Cu această ocazie, copiii au aflat mai multe despre misiunile paramedicilor S.M.U.R.D., despre viaţa de pompier, dar şi despre autospecialele pe care le foloseşte personalul I.S.U.
Circa 150 de elevi au luat cu asalt şi Secţia de Pompieri Vişeu de Sus, unde au fost întâpinaţi de pompierii şi paramedicii subunităţii, care le-au explicat, pe înţelesul lor, caracteristicile autospecialelor şi ambulanţelor S.M.U.R.D. şi acţiunile la care participă personalul I.S.U.
Alţi 50 de elevi din Ţara Lăpuşului s-au întâlnit astăzi cu pompierii şi paramedicii S.M.U.R.D. de la Pichetul Târgu Lăpuş. Pe parcursul întâlnirii, copiii au primit informaţii detaliate despre intervenţiile şi dotarea I.S.U. Maramureş

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.