20% din numărul accidentelor rutiere din judeţ s-au produs anul acesta din vina pietonilor

20% din numărul accidentelor rutiere din judeţ s-au produs anul acesta din vina pietonilor

    Politistii maramureseni vor demara in perioada urmatoare o actiune ampla de control  adresata in special pietonilor. Oamenii legii au constatat ca aproximativ 20% din accidentele rutiere grave din judet au fost cauzate de pietoni neatenti.
 In perioada 24 mai – 29 mai, politistii de la Serviciul Rutier vor efectua la nivelul intregului judet actiuni care vor avea ca principal scop supravegherea felului in care pietonii respecta regulile de circulatie.
 Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Gabriela Leahovici declara ca actiunile vor fi demarcate dupa ce statisticile au indicat faptul ca pietonii neantenti sunt cauza a multor accidente rutiere. In intervalul 1 februarie – 23 mai, la nivelul Maramuresului indisciplina pietonala constituie a doua cauza  in producerea accidentelor grave de circulatie. In primele luni ale anului, din vina pietonilor s-au produs 11 accidente, mai precis 20 % din total, in urma carora o persoana a decedat, zece oameni au fost raniti grav, iar o persoana a fost ranita usor.
 Cele mai multe accidente provocate din vina pietonilor au fost din cauza traversarilor prin locuri nepermise sau fara sa se asigure corespunzator.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.