20 de poliţişti maramureşeni au fost avansaţi în grad

Douăzeci de polițiști maramureșeni au fost avansați în grad, înainte de termen, pentru merite excepționale. La Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a fost organizată o ședință festivă în acest sens. Nu a fost ușor să se întocmească lista pentru aceste avansări în grad speciale, marcate și semnificația Anului Centenarului Marii Uniri, dar cert este că pentru cei 20 de polițiști, momentul de azi va rămâne unul simbolic pentru cariera lor.

Moment festiv la Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș. Nu înainte ca polițiștii maramureșeni să aducă un ultim omagiu celui care le-a fost coleg – Ion Hrușcă, șeful de post din comuna Bogdan Vodă fiind răpus în urmă cu aproape 10 zile de o boală neiertătoare. Apoi, corul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a intonat imnul de stat al României. După acest moment, au fost avansați în grad polițiștii ale căror eforturi profesionale și comportamentale coroborate cu îndeplinirea condițiilor legale de avansare în grad înaintea stagiului minim îi recomandă pentru a fi recompensați în acest sens.

”Aceste avansări înainte de termen trebuie privite, pe lângă constatarea că acești colegi îndeplinesc condițiile legale de avansare în grad înainte de termen ca o expresie concretă a considerației pe care noi, conducerea, le-o purtăm, pentru modul în care au înțeles să își îndeplinească atribuțiile profesionale și pentru modul de a fi ca polițiști și ca oameni. În acest an, conducerea IGPR a aprobat un număr de 20 de indicatori – polițiști care vor fi avansați înainte de termen. La repartizarea acestor recompense am încercat să ținem cont, pe de o parte, de liniile de muncă din cadrul Inspectoratului, de distincțiile dintre ofițeri și agenți pentru a se crea un echilibru în acest sens, am încercat să acoperim toate tipurile de structuri de poliție. Am încercat și nu ne-a fost ușor, să selectăm această listă finală astfel încât să fim noi împăcați că am oferit aceste recompense exact cui trebuie”, a transmis inspectorul-șef al IPJ Maramureș, Liviu-Constantin Grozavu.

La finalul ședinței festive, șefa Serviciului Județean al Arhivelor Naționale a făcut o incursiune în istorie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. De asemenea, a fost prezentată o expoziție documentară itinerantă ”Maramureșenii și Unirea”, realizată de Arhivele Naționale Maramureș cu sprijinul Inspectoratului de Poliție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.