Organizația de Femei a partidului ALDE Maramureș a ales să marcheze Ziua Internațională a Luptei Împotriva Violenței Domestice printr-un colocviu pe această temă cu participarea membrilor ALDE și cu invitați avizați în acest domeniu. În cadrul colocviului, au fost prezentate probleme legate de violența domestică, un fenomen greu de combătut.

În 2017 au fost înregistrate 36.200 de cazuri în vreme ce numai în primele 10 luni ale acestui an, cifra a ajuns deja la 33.000. În cele mai multe cazuri, chiar persoana agresată nu dorește să recunoască situația în care este. Președintele ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, a arătat că ar fi oportună, printre altele, schimbarea termenului din violență domestică în violență internă sau violența în familie.

Psihologii spun că din copilărie se nasc cele mai mari dezechilibre sau cele mai mari traume. Mai mult, ar fi nevoie de programe de conștientizare în școli, în cadrul cărora să să se vorbească despre încredere, responsabilitate și puterea pe care o avem fiecare, astfel încât fetele să știe că au drepturi și că nu vor deveni dependente de partenerii răi.

De cealaltă parte, băieții vor deveni bărbați care vor respecta femeile și pot înțelege, prin astfel de programe, că nu trebuie să își îndrepte frustările spre partenera de viață, a mai arătat psihologul prezent la acest colocviu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.