18.000 de doze disponibile de vaccin antigripal sunt administrate în această perioadă în Maramureş

18.000 de doze disponibile de vaccin antigripal sunt administrate în această perioadă în Maramureş

În această perioada se desfăşoară campania de vaccinare împotriva  virusului gripal prin repartizarea către medicii de familie a unui număr de aproximativ 18.000 de doze disponibile. Vaccinarea se efectuează cu prioritate la persoanele vârstnice, peste 65 ani, la persoanele, adulţi şi copii, cu boli cronice, cardiovasculare şi respiratorii, la bolnavii cu boli metabolice, perioada fiind propice administrării vaccinului.
În judeţul Maramureş , în cursul lunii decembrie 2011 continuă vaccinarea gratuită împotriva cancerului de col uterin, de către furnizorii de servicii medicale, publici sau privaţi,  pentru persoane de sex feminin indiferent dacă acestea sunt sau nu asigurate.
Vaccinarea se realizează la persoane până la vârsta de 24 de ani sau peste această vârstă, numai după un consult prealabil la medicul ginecolog şi efectuarea testului citologic Babeş Papanicolau în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare – Cabinet de obstetrică ginecologie din Ambulatoriul de specialitate si Centrul de Planificare familială, Baia Mare, str. Moldovei, precum şi în cadrul clinicii private EUROMEDICA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.