150 de kilograme de droguri de mare risc capturate la Săpânţa

150 de kilograme de droguri de mare risc capturate la Săpânţa

150 de kilograme de droguri au fost descoperite de poliţiştii maramureşeni la Săpânţa. Drogurile de mare risc erau ascunse într-o hală de prelucrare a lemnului, administrate de un cetăţean italian. Acţiunea în forţă a poliţiştilor de la Crima Organizată a avut loc atât pe parcursul zilei de ieri, cât şi azi dimineaţă. În tot acest timp, oamenii legii au efectuat percheziţii succesive în imobilul respectiv.

Cercetările sunt continuate de către oamenii legii şi în acest moment Săpânţa fiind împânzită de poliţişti. De altfel, hala în care s-au găsit cele 150 de kg de droguri este păzită de către doi poliţişti civili.

Comunicat de ultima ora al DIICOT precizează:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Anghel Romeo Sebastian, zis Sorin, de 30 de ani şi Alvarez Moreno Ibon, 36 de ani, cetăţean spaniol, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional ilicit de droguri de mare risc.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpaţii Anghel Romeo Sebastian şi Alvarez Moreno Ibon fac parte dintr-un grup infracţional organizat transnaţional de traficanţi de droguri, care intenţiona să introducă în România, prin portul Constanţa, cantitatea de aproximativ 500 kilograme cocaină, drog de mare risc, disimulată în mărfuri expediate  în containere.

În acest scop, inculpaţii au identificat o  firmă înmatriculată în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş, având ca obiect de activitate fabricare şi import-export de mobilier,  prin intermediul căreia să efectueze importurile.

Procedând în acest mod,  inculpaţii au introdus în ţară un container, marfa declarată fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz, Bolivia.

Transportul a ajuns în portul  Constanţa şi ulterior, în cadrul unei livrări supravegheate,  în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş.

La data de 29 martie 2011, cu ocazia percheziţiei efectuate de  procurorii D.I.I.C.O.T.  la sediul firmei importatoare, la efectuarea controlului fizic total asupra conţinutului containerului, s-au găsit 19 paleţi cu scânduri din lemn, în fiecare scândură fiind practicate câte patru compartimente special amenajate în care se afla câte un  pachet conţinând cantitatea de  circa 400 grame cocaină.

În container  se afla disimulată în total cantitatea de peste 150 kg. de cocaină având puritatea 99%.

Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmând să tranziteze teritoriul României, având ca destinaţie finală Olanda.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de  10 milioane de euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei arestarea preventivă a inculpaţilor  pentru o perioadă de 29 de zile.

Procurorii DIICOT au colaborat pentru reuşita acţiunii cu ofiţerii din cadrul D.E.A.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul D.C.C.O.  – Serviciul Antidrog iar livrarea supravegheată a fost efectuată şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul ANV.

Suportul tehnic şi informativ al  acţiunii a fost asigurat de către SRI. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.