100.000 de doze de vaccin antigripal au fost retrase de la comercializare

100.000 de doze de vaccin antigripal au fost retrase de la comercializare

 Vaccinarea antigripala a fost oprita pentru sapte-zece zile. Aproximativ 100.000 de doze de vaccin antigripal au fost retrase de la comercializare.  Din primele informatii se pare ca vaccinul nu acopera toate tipurile de virus gripal aflate in circulatie astfel incat nu respecta toate normele de calitate. Prezentantii Directiei de Sanatate Publica atrag atentia populatiei ca nu trebuie sa intre in panica.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut, azi, 9 ianuarie, de urgenta o informare scrisa Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului National de Cercetare 
Dezvoltare Cantacuzino cu privire la "conformitatea din punct de vedere al imunogenitatii vaccinului gripal sezonier". Ministrul a cerut ca timp sase-zece zile vaccinarea antigripala sa fie oprita pentru efectuarea unor analize.  Cererea ministrului a venit ca urmare a evolutiei virozelor respiratorii si gripei din ultimele saptamani la nivel national. Calin Man purtatorul de cuvant al Directiei de Santate Publica Maramures ne-a declarat ca populatia nu are motive de  ingrijorare.
 Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Maramures au anuntat ca vaccinarea gratuita se va face si pe parcursul anului 2012. Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a inregistrat, in ultima saptamana a anului trecut, 53.606 persoane cu infectii respiratorii acute. Dintre acestea, peste 11.429 au fost inregistrate cu pneumonii, iar 42.141 cu viroze respiratorii. Numarul cazurilor compatibile clinic cu gripa inregistrate la nivel national a fost de 36. Pana in 3 ianuarie, in Romania au fost confirmate in laborator sapte cazuri de gripa sezoniera (A/H3N2).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.