VIDEO | ”1 Decembrie cu drag”marcat la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”

La Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”elevii vor marca în avans ziua de 1 Decembrie prin participarea la concursul de interpretare vocală lA cOLEGIUL nA’IONAL pEDAGGIC . Pregătiți în cadrul opționalului de folclor, tinerii învățăcei vor da dovadă de cunoaștere a cântecelor patritice și de  implicare în cadrul școlii ”Rădăcinilor străbune”.

Proiectul ”Școala rădăcinilor străbune”, care a avut ca scop introducerea folclorului ca opțional în școlile din Maramureș culege roade importante din rândul elevilor. După ce s-au lansat într-o mare horă de lăsatu secului, elevii Colegiului Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”vor marca și Ziua Națională a României, printr-un concurs de interpretare vocală ce va avea oc vineri, 29 noiembrie, de la ora 12:00. Sub oblăduirea profesoarei și artistei Măriuca Verdeș, președintă a Asociației ”Rădăcinilor străbune”, elevi de la toate clasele de gimnaziu și liceu, de la toate profilele își vor dovedi talentul în cadrul unui concurs de interpretare.

”Acum pregătim un mic concurs ”1 Decembrie cu drag”. Acest eveniment se deruleză deja pentru al șaselea an. Primele ediții au avut loc în Călinești, dar de doi ani le organizăm la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”. Nădăjduim să facem un mic concurs, vineri, de la orele 12:00 în care copiii să fie pe drept evaluați, în funcție de ceea ce au asimilat deja în cadrul orelor de muzică, dar cântând cântece patriotice.

Copiii vor fi cei care vor interpreta melodiile și tot ei vor ș dirija prestația colegilor. Nuriul format din cadre didactice și inspectorul Cristina ioan vor fi cei care vor evalua prestația concurenților. Toți vor fi răsplătiți cu premii și diplome.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.