Ziua dezrobirii romilor din România marcată la Prefectura Maramureș

Data de 20 februarie a fost declarată oficial „Ziua dezrobirii romilor din România” prin legea nr. 28 din 11 martie 2011, publicată în Monitorul Oficial din 15 martie 2011. Instituția Prefectului – Județul Maramureș a marcat această zi alături de elevii mai multor școli și licee din Baia Mare.

,,Ziua de astăzi are o semnificaţie aparte pentru noi toţi, mai ales pentru comunitatea dumneavoastră. Mă bucur să văd că sunt atât de mulţi elevi aici şi aş vrea să mă adresez lor în mod special. Voi reprezentaţi viitorul, sunteţi generaţia care poate face schimbări şi sunteţi importanţi pentru dezvoltarea societăţii.

Doar simpla voastră prezenţă aici arată responsabilitatea, ambiţia şi dorinţa pe care o aveţi de a evolua şi a creşte frumos, de a vă integra şi a lupta pentru comunitatea dumneavoastră.

Vă felicit pentru curajul şi ascensiunea voastră şi vă îndemn să nu renunţaţi niciodată la valorile şi calităţile pe care le-aţi dobândit până în prezent”, a declarat prefectul Județului Maramureș, Rudolf Stauder.

La evenimentul de azi au fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, ai Crucii Roșii filiala Maramureș, instituții implicate în integrarea elevilor de etnie romă în comunitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.