Zilele culturii şi sportului sighetean

Zilele culturii şi sportului sighetean
In perioada 22-24 iulie municipiul nostru, dar si localitatea Rozavlea va gazdui  prima editie a Festivalului Culturii si Sportului Sighetean si Festivalul Concurs de interpretare ,, Nicolae Tudorovici”.  Sighetenii,  dar si rozavlenii  se vor bucura expozitii de pictura, de fotografie, targuri ale mesteri populari, dar si multa muzica buna.
Programul va debuta vineri 22 iulie incepand cu ora 14:00 la Casa de Cultura, unde amatorii de lectura vor avea posibilitatea sa isi achizitioneze carti la preturi accesibile. De-a lungul intregii zile sighetenii vor putea participa la expozitii de fotografie si spectacole care se vor desfasura pe stadionul municipal. Sambata  programul va debuta la stadionul municipal printr-o expozitie de picture a Clubului Elevilor si  Scolii de Arta Gheorghe Chivu. Mai apoi spectacolul se muta in centrul orasului, unde amatorii obiectelor traditionale vor putea participa la un targ al mesterilor populari. Duminica este ,, Ziua Muzeelor” si ,,Ziua Sportului”.
Spectacole inedite vor avea loc si la Rozavlea unde primarul Vasile Marza va incerca sa imbine intr-un mod armonios traditionalul cu modernul.
Organizatorii ne-au asigurat ca sighetenii, dar si rozavlenii vor avea parte de  voie buna, dar si multe surprize. Directorul Scolii de Arta Gheorghe Chivu Ioan Tivadar ne-a dezvaluit cateva din numele sonore care vor fi prezente la sighet cu ocazia acestui eveniment: Cornelia si Lupu Rednic, Florentina si Petre Giurgi, Anghelina Timis, sau Dumitru Dobrican.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.