VIDEO | Zeci de contribuabili stau la coadă pentru a plăti taxele la Primăria Sighet

Zeci de contribuabili îngroașă zilnic coada pentru a plăti taxele la Primăria Sighet. Oamenii așteaptă în stradă și intră câte doi, trei în clădirea administrației publice locale. Majoritatea sunt nemulțumiți de noile modificări aduse la plata gunoiului.

Au venit să plătească dări, dar și să depună declarații. Printre contribuabili, pensionarii sunt cei mai nemulțumiți de taxele mari, dar și de serviciile de care beneficiază din partea Primăriei, precum și a Serviciului de Salubrizare..

Plătim fiecare după posibilitățile pe care le avem, noi fiind pensionari, situație e destul de critică”, se plânge un bătrânel.

Nu sunt mulțumită de aceste acțiuni, de două luni de zile nu s-a ridicat gunoiul. Eu locuiesc pe Dobrogeanu Gherea, mai e și Titu Maiorescu și Vasile Ilea, străzi unde trăim stăm mai rău ca pe vremurile de demult. Plătim toate datoriile și nu e corect față de noi,  pentru că nu primim nimic. Taxele s-au ridicat foarte mult, copiii mei din Sibiu și Cluj au taxe mai mici la gunoi, decât avem noi în Sighet”, spune o altă contribuabilă.

Am venit să plătesc gunoiul Modificările sunt groaznice, aproape un slariu merge pe aceste taxe la o familie mai numeroasă”, se plânge o altă sigheteancă.

Prin Hotărârea de Consiliu Local nr.1 din 20 ianuarie 2021 s-a stabilit colectarea taxei de salubrizare de către Direcția Venituri din cadrul Primăriei Sighet. Pentru stabilirea taxei aferentă numărului de persoane care locuiesc efectiv în imobil cetățenii trebuie să depună o declarație de impunere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.