Zeci de contracte de muncă desfăcute în rândul maramureşenilor

Zeci de contracte de muncă desfăcute în rândul maramureşenilor

 In pofida faptului ca politicienii vorbesc despre o revenire a economie, datele centralizate la nivelul Maramuresului cu privire la contractele de munca desfacute si la rata somajului arata altceva. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures in doar o saptamana, zeci de contracte de munca au fost desfacute.  In pofida acestui lucru numarul contractelor de munca incheiate a crescut fata de anul trecut cu circa 40.000.
In judetul nostru au fost desfacute pe parcursul unei sapatamani 63 de de contracte de munca. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures, Mircea Onea,  a declarat ca la data de 12 august erau inregistrate 120.062 contracte individuale de munca, iar dupa o saptamana, la 19 august, erau cu cateva zeci mai putine, respecitv 119.999 contracte.  Potrivit interlocutorului nostru, cele mai multe contracte desfacute au fost cele incheiate pe perioada determinata. Astfel incat la 12 august au fost 113.903 contracte pe o perioada nedeteminata, iar 6.159 erau inregistrate pentru o perioada determinata. In pofida acestui lucru, Mircea Onea declara ca aceste statistici nu sunt ingrijoratoare, fata de statisticile de anul trecut numarul contractelor individuale de munca incheiate  la nivelul Maramuresului a crescut cu 40.000.
 Direct proportional cu desfacerea contractelor de munca creste si rata somajului. Conform reprezentantilor Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures, la sfarsitul lunii iulie, in judetul nostru existau  8.618 someri. Rata somajului este mai mare in randul barbatilor cu 4,36%, fata de cea a femeilor care inregistreaza  3,9%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.