Zece focuri de armă trase pentru prinderea unor contrabandiști

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat peste 34.000 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 400.000 de lei. Pentru oprirea contrabandiștilor care nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras zece  focuri de avertisment.

Astăzi în jurul orei 2, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Brodina a observat, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 30 m de frontiera de stat, pe direcţia comunei Straja, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, somându-i, moment în care bărbații au abandonat autoturismul şi coletele cu ţigări şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean.  Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au tras zece focuri de avertisment, însă contrabandiștii au scăpat în Ucraina. În autoturismul marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, polițiștii de frontieră au găsit 33.950 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Ţigările au fost confiscate, iar mașina indisponibilizată la sediul sectorului.

În 21 mai, un echipaj mobil de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a oprit la control în Sighet un autoturism în care se aflau și doi pasageri, din Maramureș. În bagajele unuia dintre ei s-au găsit 310 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 3.600 lei. Țigările au fost confiscate, iar persoana în cauză este cercetată pentru contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.