Sorin Șunea (PSD): Eurostat reconfirmă performanța guvernării

Încă un set de date de la Eurostat spulberă fake-news-urile despre așa-zisa ”guvernare eșuată” a PSD, repetate steril de Klaus Iohannis și susținătorii lui. Conform datelor Eurostat, veniturile tuturor lucratorilor din România (privat plus public) s-au majorat la nivelul întregii economii cu 26,3 miliarde de euro în 2017 și 2018, comparativ cu anul 2016, susține consilierul județean PSD, Sorin Șunea.

”Este un plus de 52%, care se regăsește cu certitudine în buzunarele românilor, urmare a aplicării politicilor de majorare a salariilor, inclusiv a salariului minim. Analiza Eurostat evidențiează, de asemenea, și realitatea că beneficiari ai creșterii salariale promovate de guvernarea PSD au fost nu doar cei din sectorul bugetar, ci și angajații din sistemul privat. O pondere de două treimi din creșterea remunerării salariaților din ultimii doi ani s-a produs în sectorul concurențial al economiei, ca urmare a creșterii numărului de salariați, a productivității muncii, a migrației și majorării salariului minim. Toate aceste creșteri de venituri care au adus bunăstare sunt perfect sustenabile și au un solid temei economic. Eurostat arată că un angajat în sectoarele de afaceri din România are cea mai ridicată productivitate ajustată la salarii din UE.Un angajat din România are o eficiență (în termeni reali) de 2,17 euro pe oră, la un cost salarial nominal de 1 euro pe oră. Un lucrător din UE plătit cu 1 euro pe oră are o eficiență orară de 1,62 euro”, susține consilierul județean Sorin Șunea.

Eurostat mai arată și că deficitul bugetar al României a fost, în 2018, de 3% din PIB – metodologie ESA – adică s-a încadrat în ținta asumată și astfel desfide ” analizele” și avertismentele antiPSD-ișitilor de profesie. În 2017, deficitul bugetar ESA a fost de 2,7% din PIB și nu 2,91% cum se estimase inițial. Economia României a crescut puternic în ultimii doi ani, în timp ce ponderea datoriei guvernamentale în PIB a scăzut de la 37,3% in 2016, la 35,2% din PIB in 2017 si 35% din PIB in 2018, a subliniat consilierul județean PSD, Sorin Șunea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.