Vreme geroasă în Maramureș

Vremea a fost in general inchisa si rece in cursul zilei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 10.5 l/mp la Baraj Firiza. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 61 km/h, la Vf. Iezer, unde a viscolit ninsoarea si spulberat zapada. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre -6 grade la Ocna Sugatag si -3 grade la Sighetu Marmatiei. 
Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 79 cm la Firiza.
La primele oare ale diminetii temperatura aerului avea valoarea cuprinsa intre -9 grade in Pasul Prislop, -8 grade la Borsa, -7 grade la Ocna Sugatag, Baia Sprie, Cavnic,Targu Lapus, -6 grade la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si -5 grade la Baia Mare.
Circulatia rutiera este asigurata in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale din judet este curat si umed. Zapada framantata, cu grosimea pana la 1 cm, se gaseste depusa pe carosabilul DN 18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 22 utilaje si au imprastiat 217 tone sare. Cerul este acoperit. Vizibilitatea in trafic este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 180.
Precipitatii sub forma de ninsoare au cazut si pe sectoarele de drumuri judetene. Angajatii societatii au actionat cu 35 de utilaje si au imprastiat 779 tone de material antiderapant. Pe unele sectoare de drumuri judetene, stratul de zapada framantata depus pe partea carosabila are grosimea cuprinsa intre 1 si 2 cm.
Reamintim conducatorilor auto sectoarele de drumuri judetene inchise pe perioada de iarna in judetul Maramures: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Gutin; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelința-limită județ Sălaj; DJ 182B, Băița de Sub Codru-limită județ Satu Mare, DJ 183C, intersecție Șuior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strâmbu Băiuț; DJ 186D, Glod-Poienile Izei; DJ109U, Băiuț-Botiza.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -8 grade la Borsa, -7 grade la Cavnic, Ocna Sugatag, Viseu de Sus, Sighetu Marmatiei si Baia Sprie, -6 grade la Targu Lapus, -5 grade in Baia Mare.
Stratul de zapada masoara: 82 cm la Firiza, 78 cm la Cavnic, 73 cm in Pasul Gutai, 60 cm la Luhei, 52 cm la Coroieni, 41 cm in Baia Borsa, 40 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm la Moisei, 36 cm in Poiana Borsa, 35 cm pe Valea Vaserului, 33 cm la Mara, 30 cm la Suciu de Jos, 29 cm la Targu Lapus, 23 cm la Iezer, 21 cm in Baia Mare, 18 cm la Ocna Sugatag, 10 cm la Sighetu Marmatiei.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Lapus, Suciu, Cavnic si Firiza. Sunt formate doua poduri de gheata pe raurile Cosau si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raurile Tisa, Viseu, Somes si Lapus. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului. Nu sunt probleme in aliemntarea cu energie electrica a localitatilor.
Vremea va fi astazi in judet deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi temporar noros. Indeosebi in cursul zilei local va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare ziua, iar in zona inalta va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si -3 grade, iar cele minime intre -14 si -10 grade. Izolat se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura.
Pentru data de 7 ianuarie, prognoza meteorologica prevede ca vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil. Izolat la munte va fulgui. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si -3 grade, iar cele minime intre -15 si -11 grade.
Ninsori sunt prognozate pentru data de 8 ianuarie in Maramures. Vremea va ramane deosebit de rece pentru aceasta perioada in cursul zilei, respectiv geroasa dimineata. Cerul va fi temporar noros. In cursul dupa-amiezii si al noptii noptii pe arii relativ extinse va ninge si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si -4 grade, iar cele minime intre -8 si -5 grade. Izolat se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.