VIDEO | Vreme deosebit de calda pentru această perioadă a anului

Vreme deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii decembrie în majoritatea regiunilor, cu temperaturi maxime în unele zone de până la 16 grade Celsius. Temperaturile se vor menţine ridicate și la începutul luniii ianuarie, arată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Maramureș cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la stația meteo Iezer, -1 grad. Stratul de zăpadă măsoară până la 10 cm, la stația meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 10 grade la Târgu Lăpuș și 13 grade la Baia Mare, Sighetu Marmației. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și umed. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu două utilaje și au împrăștiat șase tone de material antiderapant pe DN18 și DN17C. Vremea va fi astăzi în județ deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, și în partea a două a nopții, temporar va plouă slab. În zona montană înalta vor fi precipitații mixte. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări temporare cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe crește cu rafale ce vor depăși 80-90 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 12 grade, iar cele minime între 1 și 4 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

O scădere a temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimată pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.