Vosganian solicită DIICOT să fie audiat alături de Boc şi Băsescu

Vosganian solicită DIICOT să fie audiat alături de Boc şi Băsescu
Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, senator PNL, solicită, într-o scrisoare deschisă adresată DIICOT, să fie audiat în dosarul Romgaz, pentru clarificarea situaţiei, solicitând însă ca în aceeaşi cauză să fie audiaţi şi premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu.
Vosganian precizează că scrisoarea sa este prilejuită de declanşarea cercetării penale pentru un mare număr de funcţionari din cadrul Romgaz SA şi al Ministerului Economiei, pentru perioada 2005-2010, sub învinuirea de complot pentru subminarea economiei naţionale.
"Chiar dacă multe dintre numele evocate în rechizitoriu nu-mi sunt familiare, am colaborat cu o seamă dintre funcţionarii respectivi, în perioada în care am funcţionat ca ministru al economiei, de aceea consider că este de datoria mea să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a limpezi lucrurile. Mă doare faptul că o companie de tradiţie si de prestigiu a energeticii româneşti, cum este Romgaz SA, apare acum în ochii opiniei publice doar ca un autocar înţesat de complotişti şi de sabotori, plimbaţi între Mediaş şi Bucureşti, pentru a li se aduce la cunoştinţă învinuri dintre cele mai grave", scrie fostul ministru, în scrisoarea deschisă postată pe blogul personal.
Vosganian precizează că a acordat, prin Ordin al Ministrului, în baza unor Note semnate, succesiv, de el însuşi şi de ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş şi aprobate în
Guvern, un discount comercial de câteva procente pentru consumatorii intreruptibili, cu condiţia ca aceştia să-şi onoreze obligaţiile de plată asumate.
El precizează că în anul 2009, prim-ministrul Emil Boc a semnat OUG 54 privind stabilirea unor măsuri temporare în domeniul gazelor naturale, care extindea de o manieră fără precedent facilităţile acordate consumatorilor intreruptibili.
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.