VOR JUDECĂTORIE: Sute de persoane au participat ieri la mitingul din Dragomirești

VOR JUDECĂTORIE: Sute de persoane au participat ieri la mitingul din Dragomirești

 Peste 400 de persoane au participat ieri la  mitingul de susținere a funcționării Judecătoriei Dragomirești. Oamenii au decis să iasă în stradă după ce Ministerul Justiției a emis un ordin dea închide instituția și de a trimite dosarele acesteia spre judecătoriile din Sighetu Marmației și Vișeu de Sus. 

 În ultimele săptămâni primarul orașului Dragomirești, susținut de alți edili din localitățile maramureșene arondate judecătoriei au făcut mai multe demersuri pentru a soluționa  problema judecătoriei care deservește peste 50.000 de locuitori, însă până acum nu au primit vreun rezultat pozitiv.
 „A fost o manifestare oarecum spontană deoarece am aflat de ea doar după-amiază. Au fost prezente 374 de persoane din Dragomirești, însă au mai fost aproximativ 100 de persoane din comunele arondate judecătoriei de la Dragomirești. Au fost prezenți primari și viceprimari din 6 localități arondate judecătoriei, a fost o manifestare pașnică, în curtea primarie,i unde nu am încercat neaparat să protestăm, ci să ne manifestăm susținerea pentru o instituție care funcționează la Dragomirești de mai mulți ani” , a explicat Vasile Țiplea, primarul din Dragomirești.
Edilul a precizat că Judecătoria Dragmorești este o instituție pe care maramureșenii  își doresc să o vadă funcționând și în următorii ani și că vor continua demersurile în acest sens.
 “S-au făcut memorii către Președenția României, către cei 3 miniștri ai Justiției care au fost din februarie până acum, către 8 parlamentari care fac parte din comisia juridică, către Curtea de Apel, către Tribunalul Maramureș și așteptăm cu emoție și cu o oarecare tensiune o soluție pozitivă pentru că în situația Judecătoriei de la Dragomirești sunt multe alte instanțe în țară. Nu înțelegem de ce această grabă de a promova această hotărâre de Guvern care să pună căpăt acestei instanțe în condițiile în care peste două luni de zile posturile vacante de judecător de la Primăria Dragomirești s-ar putea ocupa în urma concursului organizat de  CSM pentru care deja s-au depus multe dosare”, a explicat primarul Vasile Țiplea.
Dacă în urma protestului de ieri nu s-a rezolvat nimic, localnicii nu își pierd încrederea și anunță că vor ieși din nou în stradă duminică. Mitingul de duminică va avea loc cel mai probabil după  ora 15:00.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.