VOLEI: Derby de tradiție, sâmbătă, între Știința Explorări și Unirea Dej

VOLEI: Derby de tradiție, sâmbătă, între Știința Explorări și Unirea Dej

 Campionatul diviziei A1 la volei masculin continuă în acest weekend cu etapa a 18-a. În cadrul acestei runde, Știința Explorări va juca sâmbătă în deplasare cu Unirea Dej, într-un derby de tradiție în această zonă a țării. 

Chiar dacă în acest moment Explorări se află pe locul 3 cu 39 de puncte, iar Unirea este abia pe 7, cu 20 de puncte, băimărenii se așteaptă să aibă parte de un meci foarte greu la Dej, așa cum au fost toate partidele disputate acolo în ultimii ani. Între cele două formații există o mare rivalitate, care a generat de fiecare dată dispute echilibrate și jocuri spectaculoase. Voleibaliștii antrenați de Marius Botea și Sorin Pop au însă un moral bun după calificarea în Final Four-ul Cupei României și speră să se întoarcă acasă victorioși. Meciul de sâmbătă va avea conotații speciale pentr băimărenii Igor Didorciuc și Mihai Coasă care vor evolua împotriva echipei la care au jucat în sezoanele precedente.  
„Din punctul meu de vedere va fi un meci greu, deoarece toată lumea cunoaște rivalitatea dintre Dej și Baia Mare, care nu ține cont de locurile din clasament”, a declarat jucătorul echipei Știința Explorări, Mihai Coasă.  
„Un adversar tradițional poate fi numită Unirea Dej. Ne tratăm adversarul cu respect, dar noi considerăm acest meci ca fiind unul normal de campionat. Vrem să învingem, așa cum vor de altfel și dejenii. Sper să repetăm jocul bun de miercuri cu Dinamo și să ne întoarcem cu o victorie de acolo”, a spus antrenorul echipei Știința Explorări, Marius Botea. 
În cazul unei victorii în meciul cu Unirea Dej, băimărenii și-ar asigura în mare măsură calificarea în semifinalele campionatului, cu patru etape înaintea terminării sezonului regulat.
„Sperăm să câștigăm meciul, să luăm trei puncte și să ne liniștim un pic. Am putea fi un pic mai siguri apoi că vom prinde semifinalele, decât eram până acum”, a arătat jucătorul Mihai Coasă.  
„Trebuie să ne gândim că mai sunt cinci etape, în care se pot întâmpla multe. Însă dacă noi punem în practică ceea ce am pregătit în ultima perioadă, putem intra în turneul pentru locurile 1-4. Totul se joacă încă și trebuie să fim serioși până la final și așa vom fi”, a conchis antrenorul Marius Botea. 
Partida Unirea Dej – Știința Explorări, programată sâmbătă la ora 18, va fi arbitrată de Darius Meșca din Zalău și Constantin Botezatu din Piatra Neamț.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.