TRANSPORTATORII CONTRAZIC ASF: Am adus sute de poliţe RCA cu preţuri dublate sau triplate. Firmele de asigurare nu au venit cu niciun document care să arate contrariul

TRANSPORTATORII CONTRAZIC ASF: Am adus sute de poliţe RCA cu preţuri dublate sau triplate. Firmele de asigurare nu au venit cu niciun document care să arate contrariul

 Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) contrazice datele prezentate de ASF potrivit cărora preţurile poliţelor RCA pentru autoutilitare sau autocamioane au crescut în ianuarie cu 46%, precizând că au prezentat ASF sute de poliţe cu tarife dublate sau triplate.

Reprezenţantii transportatorilor cer astfel preşedintelui ASF să prezinte realist datele negocierilor cu reprezentanţii transportatorilor şi "să nu mai manipuleze opinia public".
"Membrii COTAR nu sunt de acord cu afirmaţia reprezentanţilor ASF, care susţin că preţul poliţelor de asigurare nu au crescut decât cu sume până la 50%. Aşa cum ni s-a cerut, noi am adus sute pe poliţe de asigurare, prin care să demonstrăm că preţurile au crescut cu 100%-200%. Firmele de asigurare nu au venit cu niciun document care să arate contrariul", a declarat într-un comunicat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.
El a arătat că orice zi întârziere în asigurarea unui preţ acceptabil pentru asiguraţi aduce beneficii numai asigurătorului şi ASF.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri că prima medie pentru poliţele RCA era în ianuarie mai mare cu 61% faţă de iunie 2015 pentru vehiculele de transport persoane, în timp ce pentru segmentul autoutilitare/autocamioane avansul a fost de 46%.
"Potrivit raportărilor transmise de societăţile de asigurare în cadrul procesului de monitorizare a evoluţiei tarifelor RCA instrumentat de ASF, la nivelul lunii ianuarie 2016, prima medie pentru poliţe încheiate pe 12 luni, calculată cumulat pentru segmentele autoutilitare/autocamioane şi transport de persoane, înregistra o creştere de 42% faţă de nivelul lunii iunie 2015. Separat, pe segmentul autoutilitare/autocamioane, prima medie a urcat cu 46%, în timp ce pentru vehiculele destinate transportului de persoane creşterea a fost de 61%", a arătat ASF.
Autoritatea notează că, dacă se analizează doar grupa vehiculelor încadrate în clasa de bonus B0, raportările asigurătorilor arată că prima medie a crescut cu 43% pentru cele două segmente cumulat, respectiv cu 47% pe segmentul autoutilitarelor/autocamioanelor şi cu 36% în cazul autovehiculelor pentru transport de persoane.
"Noi nu am văzut din comunicatul ASF şi din discuţiile purtate până acum că se doreşte dezamorsarea conflictului dintre asiguraţi şi asiguratori. În această situaţie, suntem nevoiţi să ne negociem drepturile în stradă, iar responsabilitatea blocării oraşelor a drumurilor naţionale şi judeţene revine exclusiv ASF", a adăugat Ştefănescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.