Vlad Emanuel Duruș-USR: Nu au pic de rușine! PSD-ALDE și-a pus un nou Ciorbea la „Avocatul Poporului”

Victor Ciorbea, al cărui mandat de avocat al poporului a expirat, a fost doar o marionetă a PSD-ALDE. Toate ordonanțele guvernului, pornind de la celebra OUG 13, au rămas fără reacție din partea acestuia, deși era singurul care avea dreptul să le atace la Curtea Constituțională. Nici agresiunile instituțiilor de forță asupra cetățenilor de la mitingul din 10 august nu au determinat instituția condusă de Ciorbea să se sesizeze din oficiu asupra unor fapte. Le-a asigurat celor din PSD-ALDE liniște în a face abuzuri.

Pentru votul din Camera Deputaților de numire a unui nou avocat al poporului, PSD-ALDE a găsit omul perfect care să continue politica lui Ciorbea. Renate Weber, membră a ALDE, va fi noul avocat docil și tăcut din sediul de pe str. George Vraca. Renate Weber nu va face altceva decât ceea ce-i șoptesc Iordache, Tăriceanu, Nicolicea… Opoziția a încercat să vină cu un candidat comun, dar în ultima clipă PMP și ProRomânia au făcut jocul PSD. Peter Eckstein Kovacs, propunerea USR, a fost agreat inițial de toată opoziția, inclusiv de minorități.

Înainte de vot, PMP a venit cu propriul candidat, un practician în materie de insolvență, iar Victor Ponta și-a retras susținerea pentru Kovacs. „Era o șansă pentru opoziție să pună un avocat al poporului echilibrat și bun profesionist, în condițiile în care în PSD este degringoladă. Din păcate, unii colegi din opoziție au preferat jocuri în interesul lor, nu al țării. ALDE i-a găsit un loc de muncă doamnei Weber, după ce aceasta nu a mai reușit să intre în Parlamentul European, ALDE obținând doar 4%. Este o sfidare la adresa celor peste 6 milioane de români care au votat în 26 mai”, a spus deputatul Vlad Emanuel Duruș, membru în Comsia juridică a Camerei Deputaților.

Ca o ironie a discursului public al PSD, Renate Weber a fost 8 ani de zile președinta Fundației Soros România… Când PSD-ALDE au interes, pot să înghită o broască râioasă fără să li se facă greață!

 

 

 

Biroul de presă, Cabinet deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.